Testa formen i Premiärmilen


Lördagen den 2 april 2016 avgörs Premiärmilen för tionde gången. Du springer en 10 km lång bana i härlig miljö på Norra Djurgården i Stockholm. Premiärmilen är det perfekta loppet för dig som vill kickstarta träningen eller testa formen inför vårens och sommarens tävlingar.
Ny flack och snabb bana

Premiärmilen får en ny bana 2016.
Du springer ett varv på en flack och snabb 10 km bana. Underlaget är mestadels asfalt. Banan är i oktober 2015 kontrollmätt av Micke Hill som är en av Svenska friidrottsförbundets godkända banmätare.
Start och mål är som föregående år c:a 500 m från T-banestationen Universitetet.

Första start kl 11.00

Första start i Premiärmilen är kl 11.00.
Loppet har start och mål c:a 500 m från T-banestationen Universitetet.
Det finns möjlighet till ombyte och dusch i Frescatihallen mot en mindre avgift.

Direktanmälan

Anmälan via internet är nu stängd, men du kan göra en direktanmälan till Premiärmilen på nummerlappsutdelningen under torsdag och fredagen eller före start på lördagen. Läs mer.

Kaka och jubileumsmedalj

Vi firar Premiärmilens 10-årsjubileum med att bjuda alla fullföljande på en kaka. Efter målgång får du också den speciella jubileumsmedaljen.

Ett lopp som passar alla

Premiärmilen passar bra för alla sorts löpare och joggare. Både landslagsstjärnor och motionslöpare uppskattar denna tävling.

Testlopp för ASICS Stockholm Marathon

Premiärmilen är testlopp för ASICS Stockholm Marathon som avgörs lördagen den 4 juni. För alla som följer Anders Szalkais träningsprogram inför maran ingår Premiärmilen som ett viktigt test.

Provspring den nya banan

Inför Premiärmilen ordnar vi gratis provlöpning av loppets nya bana. Vi delar upp oss i grupper efter löpstyrka. Mer information om detta finns i mars här på Premiärmilens hemsida. Informationen skickas samtidigt via e-mail till alla anmälda löpare.

Tävlingsklass och motionsklass

Premiärmilen har fyra klasser:
• Tävlingsklass herrar.
• Tävlingsklass damer.
• Motionsklass herrar.
• Motionsklass damer.
Vi rekommenderar manliga löpare som siktar på en tid under 43 minuter och kvinnliga löpare som siktar på en tid under 49 minuter att anmäla sig i tävlingsklassen.
Herrar och damer tävlingsklass startar kl 11.00. De snabbaste löparna i motionsklasserna startar kl 11.10 och de som vill njuta lite extra av den vackra naturen startar kl 11.20.

Träningsprogram inför Premiärmilen

Vi hjälper med träningen inför Premiärmilen. Landslagstränaren Kent Claesson har tillsammans med träningsexperten Anders Szalkai tagit fram träningsprogram på fyra nivåer inför loppet den 2 april.
Det finns program för dig som siktar på att springa Premiärmilen på 40 min, 45 min, 50 min och 60 min.
Träningsprogrammen är på 10 veckor. Programmen finns i två versioner; en kortfattad grundversion och en betalversion – Förstklassig Träningsservice – som ger fyllig service med instruktionsvideor, detaljerade dag för dag-råd och möjlighet att få dagens träning på e-post. Förstklassig Träningsservice kostar 210 kr.
Träningen börjar den 25 januari.
Du kan beställa Förstklassig träningsservice när du anmäler dig till Premiärmilen. Du kan också beställa denna service direkt via Marathon.se
Träningsprogrammen kommer att vara uppdaterade i början av september.

Två vätskekontroller

Längs banan finns två vätskekontroller. Här serveras sportdryck (samma sportdryck som i ASICS Stockholm Marathon) och vatten.

Din exakta tid på 10 000 m

RaceTimer svarar för tidtagningen. Med hjälp av ett datachip som är fäst på nummerlappen noteras din tid från det att du passerar startlinjen till du passerar mållinjen.
Du får också din mellantid vid 5 000 m.

Priser

Alla fullföljande får Premiärmilens medalj.
Priser till de åtta främsta i damernas och herrarnas tävlingsklasser.

Se dig själv springa i mål

Alla löpare videofilmas vid målgången. Dagen efter loppet kan du gå in här på Premiärmilens hemsida och se en kort video på dig själv.

All information finns endast här på hemsidan

Information om Premiärmilen finns endast här på loppets hemsida.
• Du anmäler dig via internet (se information nedan).
• Vid anmälan anger du din e-mailadress så att vi kan skicka information om Premiärmilen. Var noga med att anmäla korrekt adress!
• Direkt efter det att du anmält dig får du via e-mail bekräftelse på din anmälan samt ett kvitto på din betalning.
• Ditt startbevis kommer via e-mail den 21 mars 2015. På detta startbevis är ditt startnummer angivet. Här finns också information om när och var du hämtar ut din nummerlapp.
• Tävlings-PM hittar du här på loppets hemsida fr.o.m. den 11 mars.
• Resultatlistan finns här på hemsidan direkt efter loppet.

Minimiålder 15 år

Endast löpare födda 2001 och tidigare får starta.

Har du några frågor?

Undrar du över något så kontakta gärna Premiärmilens kansli:
E-mail: info@premiarmilen.se
Telefon: 08-545 664 40 måndag–fredag kl 9–12 och 13–16.

Arrangörer

Premiärmilen är ett arrangemang inom Stockholm Marathon Gruppen och arrangeras av friidrottsklubbarna Hässelby SK, Spårvägens FK och Fredrikshofs FI.
Sponsorer: ASICS och Marathon.se.

Välkommen till Premiärmilen 2016!