Välkommen till en av årets första tävlingar


Lördagen den 30 mars 2019 går ASICS Premiärmilen för tolfte gången. Loppet är utmärkt för dig som vill testa formen inför vårens och sommarens tävlingar. Och för dig som helt enkelt vill kickstarta träningen för året. ASICS Premiärmilen är också det enda milloppet där du kan seeda dig för ASICS Stockholm Marathon.
Anmälan

ANMÄL DIG HÄR >>>
Ju snabbare du anmäler dig desto bättre pris får du på ASICS Premiärmilen. Prismatrisen visar de olika nivåerna som gäller fram till loppet 2019.
Banan

ASICS Premiärmilens bana går på Norra Djurgården. Start- och målområde ligger ca 500 meter från T-banestationen Universitetet. Du springer ett varv på en relativt flack och snabb 10 kilometersbana. Underlaget är främst asfalt. Banan är kontrollmätt av Micke Hill som är en av Svenska friidrottsförbundets godkända banmätare.

Seedning

Tidigare har löpare i ASICS Stockholm Marathon fått startplats baserad på de senaste två årens bästa resultat på halvmaraton eller längre. Men nu finns chans att i ASICS Premiärmilen springa sig till en bättre startposition. Loppet är det enda milloppet som är seedningsgrundande för maran.

Starten

Loppet startar på Norra Fiskartorpsvägen, nära Frescatis Universitetsområde. Första start är kl. 11.00.


Farthållare

För att ge dig allra bästa chans att nå din drömtid på milen har vi erfarna farthållare från Garmin som hjälper dig att springa din snabba mil. De tider farthållarna håller är baserade på de seedningstider som gäller för ASICS Stockholm Marathon. Farthållarna kommer att springa med en flagga som tydligt markerar vilken sluttid de siktar på.Omklädnad

Det går att byta om i Frescati Sports Center, för en avgift på 40 kr. Frescatihallen ligger ett par hundra meter från T-banestationen Universitetet. Från hallen är det c:a 800 m till start- och mål för Premiärmilen. Följ skyltar och plastband.
Vi rekommenderar dock att löparna kommer ombytta till evenemanget. Vid start- och målområdet finns ingen möjlighet till omklädnad.


Klädinlämning

Det finns ett område för klädinlämning i anslutning till tävlingscentrum.
Riv av den perforerade delen längst ner på nummerlappen och sätt fast den hålade lappen på ryggsäcken/påsen med överdragskläder som lämnas in i klädinlämningen vid tävlingscentrumet. Den andra lappen lägger du i påsen/ryggsäcken.


Värdesaker

Lämna inga värdesaker i omklädningsrummen! Lämna dem till värdesaksinlämningen som ligger i anslutning till informationstältet nära målet. Du får tillbaka värdesakerna efter loppet mot uppvisandet av din nummerlapp.
OBS! Vi kan endast ta emot mindre saker såsom plånböcker, nycklar och mobiltelefoner etc.


Toaletter

Det finns toaletter vid start och mål.


Tidtagning

Vår samarbetspartner, RaceTimer, svarar för tidtagningen. Med hjälp av ett chip på nummerlappen noteras din tid från det att du passerar startlinjen till du passerar mållinjen. Du får också din mellantid vid 5 000 m. Vill du ha ditt resultat via SMS så beställer du det när du anmäler dig.

Har du några frågor?

Undrar du över något så kontakta gärna ASICS Premiärmilens kansli:
E-mail: info@premiarmilen.se
Telefon: 08-545 664 40 måndag–fredag kl 9–12 och 13–16.