Välkommen till Premiärmilen 29 mars 2015

Söndagen den 29 mars 2015 avgörs Premiärmilen för nionde gången. Du springer en 10 km lång bana i härlig miljö på Norra Djurgården. Detta är det perfekta loppet för dig som vill testa formen inför vårens och sommarens tävlingar.
Info och anmälan >>

Stort intresse – över 2 500 anmälda

Intresset för Premiärmilen fortsätter att öka. Den 28 januari var 2 512 löpare anmälda. Det är nästandubbelt så många som var anmälda samma datum i fjol.2014 noterades rekord i Premiärmilen med 4 106 anmälda löpare. 2015 finns det plats för 4 500 anmälda löpare.
Anmäl dig till Premiärmilen >>

Se video från Premiärmilen 2014

Micke Sjöblom har gjort en fyra minut video från söndagens sköna lopp på Norra Djurgården.
Till You Tube >>

De bästa bilderna från Premiärmilen 2014

Fotografen Ryno Quantz fanns på plats under Premiärmilen. Se dans bästa bilder från loppet!
Till bildgalleriet >>

En tur runt banan – se Mickes video!

Micke Sjöblom följde löparna under Premiärmilen 2013. Nu kan du se en tre minuter video från loppet.
Till You Tube >>

Banan går genom historisk mark på Norra Djurgården

Stockholm är unik med en nationalpark mitt i huvudstaden. Ekoparken – där Premiärmilen avgörs – breder ut sig över Södra och Norra Djurgården bort mot Ulriksdal. Denna gröna lunga är som gjord att springa i, och så har man också gjort i över hundra år.
Läs mer >>

Dibaba laddar för rekordattack i Stockholm

Fem kilometer är en av löpningens populäraste distanser. Därför är det stor prestige med rekord. Redan nu har världsstjärnan Genzeba Dibaba börjat uppladdningen för en rekordattack i XL-galan i Ericsson Globe Arena i Stockholm. Torsdagen 19 februari ska etiopiskan försöka sätta ett nytt världsrekord på 5000 meter. En given höjdpunkt i inomhusgalan som bjuder på friidrott i världsklass i alla grenar.
Läs mer >>

Låt Premiärmilen inspirera dig i vinter

För de inbitna tävlingslöparna är vintern tiden då det ska läggas en ny grund (grundträning) för nästa års tävlingssäsong.
Är man den som tränar för hälsans skull kanske det är lite svårare att hitta motivation under årets mörka månader. Ett tips är att anmäla sig till ett lopp tidigt på våren för att ha ett mål med träningen. Premiärmilen som går den 29 mars på Norra Djurgården är ett bra lopp att kolla av hur träningen gått under vintern.
Läs Louise Wikers blogg >>