Se alldeles färska bilder från Premiärmilen

Ryno Quantz är fotografen som inte bangar för lite regn. Idag gav han sig ut bland alla duktiga löpare och förevigade årets första stora lopp. Fastnade du på någon av bilderna?
Till bildspelet >>

Se den rykande heta filmen från Premiärmilen 2015

Vår filmare Micke Sjöblom sprang Premiärmilen med kameran i handen. Kika på den sex minuter långa filmen och återupplev loppet. Du kanske rent av ser dig själv någonstans längs banan.
Se filmen >>

Premiärmilen ger hopp om ljusare tider

Regn och rusk. Fyra grader är inte mycket till temperatur. Men ändå är våren på väg. 3174 löpare i söndagens Premiärmilen på norra Djurgården är ett säkert tecken. Nu ställer vi fram klockorna och tror på ljusare tider!
– Har man gjort en bra uppvärmning så känner man inte av vädret, säger Mårten Boström som var en av de första löparna i mål.
Läs artikel på marathon.se >>

Se video på dig själv från Premiärmilen 2015

Nu kan du se en kort video som visar när du själv springer i mål i Premiärmilen 2015. Gör så här: gå in i resultatlistan och klicka på ditt namn så visas videon. Tyvärr drabbades vi av några korta strömavbrott - och du som sprang i mål just då fastnade inte på filmen. Vi ber om ursäkt för det.
Till resultatlistan >>

Stort grattis till vinnarna och alla andra deltagare

Vinnare i herrklassen blev Ebba Tulu Chala, Spårvägens FK, på tiden 31:38. Och vinnare i damklassen blev Sara Holmgren, Sävedalens AIK, på tiden 35:58. Totalt kom 3277 löpare till start. Och självklart gratulerar vi alla er som trotsade vädret och tog sig i mål denna regniga, blåsiga men stämningsfulla Prämiärmilen.
Här hittar du alla resultaten >>

Resultaten från Premiärmilen 2015

Resultaten finns nu på hemsidan.
Till resultatlistan >>

Deltagarrekord – över 5 000 anmälda

5 063 löpare är anmälda till Premiärmilen som avgörs på Norra Djurgården den 29 mars.. Det innebär ätt deltagarrekordet 4 106 anmälda från i fjol är överträffat med bred marginal.
Premiärmilen är numer upptakten till en ny tävlingssäsong i Sveriges ledande löparstad Stockholm
I startlistan återfinns bland andra Olle Walleräng från Spårvägen som imponerade i fjol när hann vann herrarnas tävlingsklass på nya banrekordet 29.39. Däremot saknas 2014 års snabbaste kvinna Hanna Bartholomew från Hässelby som har en fotskada.
Läs mer på Marathon.se >>

Banan går genom historisk mark på Norra Djurgården

Stockholm är unik med en nationalpark mitt i huvudstaden. Ekoparken – där Premiärmilen avgörs – breder ut sig över Södra och Norra Djurgården bort mot Ulriksdal. Denna gröna lunga är som gjord att springa i, och så har man också gjort i över hundra år.
Läs mer >>

Spring Cross nästa

Nästa stora lopp på Norra Djurgården är Spring Cruss. Lördagen den 18 april kan du springa 5 km eller 10 km i vårens största svenska terränglopp.
Läs mer på SpringCross.se >>

Är du redo för utmaningen ASICS Stockholm Marathon?

Lördagen den 30 maj 2015 avgörs ASICS Stockholm Marathon för 37:e gången. Det blir ett lopp att minnas! Vill du vara en av stjärnorna i Nordens viktigaste löpartävling så är det bara att börja uppladdningen.
Info och anmälan >>