Välkommen till Premiärmilen 29 mars 2015

Söndagen den 29 mars 2015 avgörs Premiärmilen för nionde gången. Du springer en 10 km lång bana i härlig miljö på Norra Djurgården. Detta är det perfekta loppet för dig som vill testa formen inför vårens och sommarens tävlingar.
Info och anmälan >>

Ge bort en startplats till Premiärmilen i julklapp

Att få en start till Premiärmilen i julklapp är riktigt fint tycker vi. Då tränar man på under vintern - det är alltid roligare med ett mål i sikte. Premiärmilen kan bli startskottet för andra härliga loppupplevelser under 2015. Att ge en startplats till Premiärmilen är att ge träningsglädje! Köp presentkortet senast fredag den 19 december så hinner du få det innan julafton.
Här köper du presentkort >>

Se video från Premiärmilen 2014

Micke Sjöblom har gjort en fyra minut video från söndagens sköna lopp på Norra Djurgården.
Till You Tube >>

De bästa bilderna från Premiärmilen 2014

Fotografen Ryno Quantz fanns på plats under Premiärmilen. Se dans bästa bilder från loppet!
Till bildgalleriet >>

Premiärmilen i strålande sol

Solen värmde ordentligt när 3 194 löpare sprang Premiärmilen 2014. Det fina vädret lockade också extra många åskådare till Norra Djurgården. Det blev en härlig löparfest och startskottet för vårens och försommarens alla tävlingar.
Möt två av löparna i motionsklassen här >>

Här är årets julklapp till löparen

Vad är årets julklapp?
– Hälsotrenden är fortsatt stark och det är trendigt att vara aktiv, säger Lena Larsson. vd på Handelns utredningsinstitut som sedan 1988 utser årets julklapp och som i år utsett aktivitetsarmbandet till 2014 års julklapp.
Vi har fler tips på presenter till löparen.
Läs mer på Marathon.se >>

En tur runt banan – se Mickes video!

Micke Sjöblom följde löparna under Premiärmilen 2013. Nu kan du se en tre minuter video från loppet.
Till You Tube >>

Banan går genom historisk mark på Norra Djurgården

Stockholm är unik med en nationalpark mitt i huvudstaden. Ekoparken – där Premiärmilen avgörs – breder ut sig över Södra och Norra Djurgården bort mot Ulriksdal. Denna gröna lunga är som gjord att springa i, och så har man också gjort i över hundra år.
Läs mer >>

Låt Premiärmilen inspirera dig i vinter

För de inbitna tävlingslöparna är vintern tiden då det ska läggas en ny grund (grundträning) för nästa års tävlingssäsong.
Är man den som tränar för hälsans skull kanske det är lite svårare att hitta motivation under årets mörka månader. Ett tips är att anmäla sig till ett lopp tidigt på våren för att ha ett mål med träningen. Premiärmilen som går den 29 mars på Norra Djurgården är ett bra lopp att kolla av hur träningen gått under vintern.
Läs Louise Wikers blogg >>